Home » Missie en Visie

Why

De wereld is groter dan Europa, dan USA, dan Azië, etc. We zijn verbonden via internet en kijken bij elkaar in de keuken. We weten veel van elkaar maar hebben geen persoonlijk contact. Wikipedia heeft niet altijd gelijk. Zie, wat je niet via internet ziet, stel die vraag, waarvan je het antwoord niet op internet kunt vinden. Hoor de ondertoon in de stem tijdens de masterclass door internationaal bekende professoren. Dat is ‘what they don’t teach you at the University’. Dat is wat je wel leert in persoonlijk contact. Voel de sfeer, ruik de kansen en hoor wat eigenlijk niet gezegd is. Dan kom je tot de werkelijke mogelijkheden en worden investeringen zinvol en wordt ervaring rijker.

 

How

Be there! Zorg dat je bent waar de nieuwe wereld is. Zorg dat je in contact komt met de culturen die nog niet kent. Snap wat er gezegd wordt achter de woorden die in elke taal en cultuur wat anders betekenen. Leer om te kijken en te luisteren naar de gebruiken en de gewoonten van andere culturen. Ook al lijken de mensen nog zoveel op ons, de betekenis achter dezelfde woorden is doorspekt van culturele achtergrond, historie en temperament. ‘Ja’ is niet overal even ‘Ja’ en ‘Nee’ is niet overal even ‘Nee’. Pas als je daar bent geweest weet je waarom en waaraan je je moet aanpassen. Be there to stay there!

 

What

Pak het vliegtuig en ga. Laat je begeleiden door locals, door mensen die hun wereld kennen. Mensen die in jou ook een kans zien en een wederzijds belang nastreven. Ga georganiseerd zodat je snel to-the-point komt. Dan kom je direct in contact met de mensen en organisaties die belangrijk voor je zijn. Zo kun je in korte tijd veel zien, horen, bespreken en leren. Een schat aan kennis, kennissen en ervaring. En vergeet niet het plezier. Laat je meenemen naar het plezier van een land of een stad. In hun eigen vrije tijd leer je een cultuur pas echt goed kennen. En heb je zelf minstens zoveel plezier. En omdat tijd geld is, wil je elke seconde waardevol maken. Zakelijk en privé. Go with StudiumTravel. They make your trip worthwhile!