EMS - India (5 - 14 oktober 2018)

Doelgroep: (Register) Executive Marketeers/Strategen, Management Consultants en Organisatie Adviseurs

PE Punten: (RM): 40 punten in aanvraag

 

Waar gaan we naar toe?

India is met ca. 1,4 miljard inwoners op China na het grootste land ter wereld qua inwoners. De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay, of ook wel Mumbai.

Klimaat

India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, variërend van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste gedeelte van India wordt ook gekenmerkt door een moessonklimaat en kent 3 seizoenen. Het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september.

Wij reizen net in het koele seizoen en dat is maar goed ook. Het tropische klimaat kan in de warme tijd zorgen voor temperaturen die tot boven de 40 graden kunnen oplopen. Wij mogen rekening houden met temperaturen tussen 23 en 31 graden. Ook is de moesontijd afgelopen en is de regen minder dan in de maanden ervoor. 

Bollywood

Ondanks het feit dat een groot deel van de bevolking arm is, beschikt het land dankzij het beroemde Bollywood over de grootste filmindustrie ter wereld. Bollywood - de naam is afgeleid van het Amerikaanse Hollywood, waarbij de B staat voor Bombay, het kloppende hart van de Indiase filmwereld - geniet al decennia enorme bekendheid buiten India. In veel landen, van Marokko tot Thailand en van Indonesië tot Rusland, is Bollywood zelfs populairder dan Hollywood.

Eten

In de Indiase keuken wordt veel gebruikgemaakt van rijst, granen en specerijen en verse kruiden die tot garam masala's (aromatische mengsels) gemalen worden. Curry's, tikka's en kofta's die met rijst of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten.

Dienstensector

Geholpen door de lage lonen en hoge opleiding heeft de dienstensector een grote vlucht genomen. Veel westerse bedrijven besteden hele delen van het werk zoals administratie, programmeren en callcenters, uit naar India. India is een van de belangrijkste software-exporteurs van de wereld, de waarde van de software-export lag in 2003 op 10 miljard Amerikaanse dollar.

 

Download hier de flyer van deze reis

EMC India
PDF – 1.4 MB

Gezondheid in India

Klik hier voor alle informatie over gezondheid en vaccinaties in India 


Paradijselijk India

Straatmuzikanten vrolijken de boel op

Natuurlijk gaan we naar de Taj Mahal

India is groot en er worden veel talen gesproken. Gelukkig kun je (bijna) overal goed terecht in het Engels.

Klik hier voor alle informatie over douane en wat je wel en niet mag meenemen van en naar India.

Heilige plaatsen aan de rivier de Ganges

Zo kan India ook zijn. Prachtige natuur 

Kleurrijke kleding en sieraden duidt op afkomst en welstand.

Voorlopig PROGRAMMA*

Het reisprogramma is gevarieerd en aangepast aan de wensen van de doelgroep (marketeers, strategen en management consultants). 

Hoewel deze studiereis zich altijd laat kenmerken door een stevig inhoudelijk programma, is er ook tijd voor cultuur en ontspanning. 

 

Enkele van de geplande  bedrijfsbezoeken zijn:

  • EBTC (European Business & Technology Centre)
  • Pepsico
  • Tata Consultancy Services (ICT outsourcing en Big data analysis)
  • 'Words Work' één na grootste PR bureau van India
  • HERO, de grootste brommers, scooters en motoren fabrikant ter wereld.
  • Tech Mahindra, een van de meest innovatieve softwarebouwers ter wereld!