Washington

Presidentsverkiezingen VS

Bestemming: Washington
Doelgroep: CEO’s, ondernemers, bestuurders en andere VS-geïnteresseerden
Datum: 2 – 8 november
Inclusief: Reis en verblijf in luxe hotels, maaltijden (lunch en diner) Indrukwekkende programmering
Vote Here sign outside voting booth polling place on election day USA flag, casting a ballot
Studium Travel is gevraagd om dit jaar weer de reis te organiseren naar de VS, tijdens de presidentsverkiezingen in november. Wij hebben daarvoor weer een indrukwekkend compleet en gevarieerd programma samengesteld met interessante bezoeken en sprekers.

Kenmerkend voor deze reis, die nu voor de vijfde keer op het programma staat, is een breed spectrum aan ontmoetingen en bezoeken. Uiteraard spreken we afgevaardigden van de Heritage Foundation (Rep.) en de Brookings Foundation, de denktank van de Democrats. We spreken een gouverneur en een senator voor hun visie op de ontwikkelingen. Opiniemakers belichten de laatste trends en we ontmoeten journalisten voor een objectief (of juist subjectief?) beeld van de strijd tussen de presidentskandidaten. Ook plannen we een ontmoeting met de onafhankelijke Robert Kennedy III, maar dat is afhankelijk van zijn verblijfplaats in die week.

De verkiezingsavond is ook bijzonder: er zijn toegangsbewijzen voor de democratische en republikeinse slotavond, maar ook bij de onafhankelijke nieuwsbrenger Politico kunnen we de uitslag volgen.

Daarnaast zijn er ontvangsten door en bij de top van het IMF (International Monetary Fund), de Wereldbank en (trots!) een unieke meeting en rondleiding bij Bell Helicopters. En dat onze eigen Ambassade ons weer welkom heet voor een formele ontvangst is natuurlijk ook weer een hoogtepunt van deze reis.

Als hoofd van de delegatie hebben we ook dit jaar weer oud-premier Jan Peter Balkenende, bereid gevonden om ons voor te gaan bij alle ontvangsten. Dat geeft de reis extra statuur!
Er staat een (circa) 15-16-tal ontvangsten op het programma, naast de dag ‘op pad’ op de verkiezingsdag: in kleinere groepen rijden we door DC en Virginia en ontmoeten op een aantal ‘ polling stations’  allerlei kiezers die hun voorkeur met u kunnen bespreken.
Al met al kent deze reis dus een indrukwekkend hoog educatief gehalte.

De reis wordt ook gepromoot door AmCham, de American Chamber of Commerce. De betrokkenheid van deze parapluorganisatie voor Amerikaanse bedrijven hecht er een belang aan dat haar leden kunnen meegaan.

Wij denken dat het ook voor uw organisatie en achterban een mooie kans is om mee te gaan en vooraan te staan bij de verkiezingsuitslag.
Het zal een onvergetelijke week worden waarin ook het culturele aspect naar voren komt en de ontwikkelingen die volgen in de US na de uitslag en inauguratie in januari 2025.

In de bijlage vindt u een powerpointpresentatie die wij hebben gebruikt als samenvatting voor de leden van AmCham, alsook een PDF over deze reis en het programma.
Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze reis.
Wij zien uw reactie, bij interesse, graag tegemoet. Daarna nemen wij contact met u op t.b.v. het verdere verloop van uw aanmelding.

 

Neem contact op

Meer informatie nodig? Vul onderstaand formulier in.

Uw reisleiding

Ronald Jans
Raymond Kleine schaars