Home » Logistiek.nl - Boston

Logistiek gaat in het najaar op studiereis naar Boston!

PE Punten (LSCM programma): op aanvraag

 

We worden bijgepraat over en gaan op bezoek bij:


Blockchain

De toekomst op het gebied van zakendoen gaat rigoureus veranderen door o.a. de blockchain technologie. Daardoor wordt niet alleen alles veel sneller en ‘slimmer’, de huidige verticale structuur van organisaties (zie de organogrammen van boven naar beneden) is niet meer functioneel én niet meer nodig. Er komt een hyper concurrentiële situatie waar systemen razendsnel bepalen wie met wie zaken doet, omdat mensen daarvoor te langzaam zijn.

 

Internet of Things

Het internet maakt het mogelijk om alle devices niet alleen zelf te laten ‘denken’, maar ook om ze op afstand te kunnen monitoren. Devices in de meest brede zin van het woord. Van auto’s tot hartkleppen. Van koelkast tot bloedruk. Organisaties zullen met ‘Internet of Things’ alle mensen, middelen en systemen real time kunnen monitoren, registreren en controleren. Zeker in combinatie met het razendsnelle blockchain zullen mensen de zwakste schakel blijken te zijn. Elke organisatie die te laat de mogelijkheden onderzoekt en implementeert, heeft geen toekomst.

Universiteiten in Boston

We gaan naar de grote Universiteiten in Boston zoals Harvard en MIT. Daar neemt men ons mee in de veranderende wereld van consumenten- en organisatie koopgedrag. Deze veranderingen zullen een enorme impact hebben op het logistieke proces van producent tot eindgebruiker. Bestelling en levering op dezelfde dag wordt standaard en organisaties zullen zich hierop moeten aanpassen.

We gaan zien hoe consumentengedrag de voorloper en aanjager is van organisatie-veranderingen. Ondanks dat 90% van het verkeer business tot business is, blijkt keer op keer dat het veranderende consumenten-gedrag leidend is voor de dagelijkse praktijk van bedrijven.PROGRAMMA

Onderdelen van het programma:

 • Een rondleiding in de bagagekelder van Schiphol. Tijdens de rondleiding ziet en ervaart u hoe de ingenieuze systemen van Schiphol elke koffer op tijd het juiste vliegtuig inkrijgen.
 • Masterclass met het thema ‘the logistic consequences of online purchases and selling’ door Dr. Nicole Ames, Principle Consultant at Harvard.
 • Vervolgens werkt u met uw groep verder aan de masterclass die even later aan de andere reisgenoten wordt gepresenteerd. Op het eind van de middag krijgt u een rondleiding over de bijzondere campus van Harvard en wordt de dag afgesloten met borrel.
 • We gaan naar de Conley Container Terminal voor een tour door het hele systeem van aankomst tot vertrek van goederen.
 • IBM. Zij zijn actief bezig met ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en Internet of Things. Onlangs hebben ze een samenwerkingscontract afgesloten met Maersk. Dat is weliswaar nog ‘classified’ maar over blockchain en wat het betekent voor de toekomst, wil men ons wel informeren. Zeker in combinatie met het ‘Internet of Things.
 • Een bedrijfsbezoek in het teken van ‘Drones’ en hun toenemende functie in het logistieke proces.
 • Een bedrijfsbezoek in het teken van ‘E-Logistics’. We gaan naar het bedrijf ‘Armada Logistics’ dat een innovatief systeem heeft ontwikkeld om alle shipments tot op palletniveau van begin tot einde te kunnen monitoren. 
 • Een bedrijfsbezoek in het teken van robots t.b.v. ‘e-commerce order fulfillment’. We gaan naar ‘Righthand Robotics’, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het robotiseren van orderfulfilment.
 • U bereidt samen met een paar reisgenoten een masterclass voor onder leiding van een moderator die vrijdagmiddag (MIT) aan de andere reisgenoten wordt gepresenteerd. 
 • Een masterclass aan MIT, één van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld. ’s Middags gaan we onder leiding van een moderator van MIT de cases bespreken die u donderdagmiddag heeft voorbereid.

Deze interessante studiereis bestaat uit een aantal interessante bedrijfsbezoeken, unieke colleges aan Harvard en MIT. De gehele reis staat in het teken van leren, beleven en ontmoeten.

Waarom mag u deze studiereis niet missen?

 • U krijgt een kijkje in de keuken van vooruitstrevende en innovatieve bedrijven en start-ups
 • U ervaart de laatste internationale trends en ontwikkelingen op het gebied van supply chain management
 • U krijgt unieke colleges van top-professoren aan Harvard en MIT
 • U heeft tijdens de reis de gelegenheid om vakgenoten te leren kennen
 • U maakt kennis met de geweldige stad Boston
 • U maakt een onvergetelijke studiereis die u kunt delen met vakgenoten

 

 

Neem alvast een kijkje in Boston